Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Український бізнес знову може отримати в Ощаді кредитну підтримку з грантовим компонентом від уряду Німеччини

Новини Ощаду

Ощадбанк розпочинає реалізацію другої фази Проєкту «Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні ІІ» в межах проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA  («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною у сфері торгівлі») з надання грантової підтримки підприємствам мікро, малого та середнього бізнесу, задіяних в економічно важливих для України сферах бізнесу таких як сільське господарство, зокрема постачання та переробка харчових продуктів, швейна (текстильна) промисловість, переробна промисловість, а також експортно орієнтовне виробництво.

Цей Проєкт фінансується урядом Німеччини та реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з  Deutsche Sparkassenstiftung für international Kooperation (DSIK) та Фондом розвитку підприємництва (ФРП).

 «German Sparkassenstiftung for International Cooperation вважає за честь мати можливість продовжити підтримку українського бізнесу, яка є дуже важливою для розвитку економіки України, особливо в період важких економічних обставин, спричинених війною. Разом із нашими місцевими та міжнародними партнерами ми сприятимемо стабільності й розвитку економіки країни. Завдяки другій фазі Проєкту, ще більше, ніж 500 підприємств зможуть отримати фінансову підтримку на втілення власних бізнес-ідей», - зазначив Едуард Шмітт, Голова Представництва DSIK.

Друга фаза Проєкту передбачає більш ніж втричі збільшений бюджет, який складає 4,2 млн євро. Завдяки Проєкту внутрішньо переміщені підприємства  та підприємства із деокупованих територій зможуть отримати суму гранту (компенсацію) у розмірі 30% від вартості  інвестиційного проекту, але не більше 30 тис. євро в гривневому еквіваленті. Для всіх інших підприємств максимальний розмір грантової підтримки становить 20%, але не більше 20 тис. євро в гривневому еквіваленті.

У грантовій програмі можуть брати участь підприємства з позитивною кредитною історією, що мають до 250 працівників та річний дохід до 10 млн євро, які не отримували міжнародну технічну допомогу з 1 лютого 2022 року та не мають заборгованості перед держбюджетом. Заявки на участь у програмі приймаються у відділеннях Ощадбанку до 31 січня 2024 року.

«Як свідчить наш попередній досвід, програма фінансування мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) від Ощаду та уряду Німеччини є унікальною і тому користується величезним попитом. Під час повномасштабної війни це дуже вагома підтримка для конкурентоспроможності та стійкості українських підприємств, що у свою чергу сприяє економічному зростанню країни. Дякую партнерам за те, що продовжили програму і знову обрали Ощад для її реалізації», – зазначила Наталя Буткова-Вітвіцька, членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за мікро-, малий та середній бізнес.

Ощад має успішний досвід у реалізації першого етапу проєкту протягом 2023 року. За його підсумками клієнти банку отримали погодження грантів від німецького уряду на загальну суму понад 52 млн грн. За цим показником Ощад посідає перше місце серед усіх учасників програми. Понад 62% грантоотримувачів зареєстровані та здійснюють свою діяльність у постраждалих від війни областях або на деокупованих територіях.

Консультацію щодо отримання грантової підтримки можна отримати в контакт-центрі Ощадбанку для бізнес-клієнтів: 0 800 219 800.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку