Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк та Mastercard запускають платформу для QR-платежів

Новини Ощаду

Ощадбанк у партнерстві з Mastercard запровадив рішення для приймання QR-платежів для торговців. Торговці зможуть приймати оплату за допомогою чат-бота «ОщадQR для бізнесу» в месенджері Telegram, а покупці – розраховуватись за товари чи послуги смартфоном шляхом сканування QR-коду. POS-термінал для оплати не потрібен.

«Протягом року ми активно працювали над тим, щоб надати клієнтам якомога більше можливостей для зручних безготівкових розрахунків. Реалізовано кілька масштабних cashless-проектів: найбільші фестивалі, впровадження Apple Pay, випуск цифрових prepaid-карток. Тепер запускаємо платіжну технологію QR-кодів, яка є зручною, доступною та безпечною як для покупців, так і для продавців. Особливо QR-платежі є актуальними для торговців, які працюють на виставках, фестивалях та інших подібних заходах. Спрощується і здешевлюється процес проведення платежів. Відпадає необхідність витрачати кошти на оренду банківського терміналу. Товар оплачується в один клік без введення реквізитів картки – завдяки Mastercard QR з використанням електронного гаманця Masterpass, до якого можна додати платіжні картки Mastercard або Visa будь-якого українського або закордонного банку», – зазначив Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку.

Для підключення послуги торговцю слід зареєструватись на сайті https://platformqr.ipay.ua/register та в месенджері Telegram додати до своїх контактів чат–бот «ОщадQR для бізнесу». Чат–бот формує QR–код оплати товару чи послуги, надає можливість переглядати історію платежів та скасовувати їх. Все працює без банківських терміналів і програм – потрібні лише смартфон і месенджер.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку