Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

За допомогою Ощадбанку українські підприємниці можуть отримати грант на суму до 15 тисяч доларів

Новини Ощаду

Ощад виступив партнером грантової програми «СТВОРЮЙ!», що передбачає надання індивідуальних грантів жінкам-підприємницям у сфері виробництва на суму до 15 тис. дол. США. Ці кошти можна буде витратити на придбання обладнання та частково (разом не більше 30% суми гранту) на програмне забезпечення та навчання.

Взяти участь у програмі можуть жінки, які зареєстровані як фізичні особи-підприємці (ФОП), відповідно до чинного законодавства або є співвласницями товариств з обмеженою відповідальністю (ТОВ) з часткою участі понад 50%. Гроші може отримати діюче виробництво, яке на момент подання заявки функціонує не менше одного року. До участі у програмі не будуть допущені підприємниці, які мають заборгованість перед бюджетом, ведуть діяльність на тимчасово окупованих територіях, а також щодо яких є рішення суду про притягнення до кримінальної відповідальності за корупцію, справи про банкрутство або припинення господарської діяльності.

Кооперація з міжнародними фондами – стратегічна мета Ощадбанку згідно зі стратегією розвитку напряму ММСБ, що затверджена наглядовою радою.

Грантову програму «СТВОРЮЙ!» започатковано Міністерством економіки України. Вона реалізовується KSE Foundation у партнерстві з Ощадбанком. Загальний бюджет програми становить 1 млн дол. США. Кошти для грантової програми «СТВОРЮЙ!» є інвестицією WNISEF, що підтримує ініціативи з просування реформ в Україні та трансформаційні проєкти.

Програма є важливим елементом урядової політики «Зроблено в Україні», а також державної стратегії з забезпечення гендерної рівності в країні. Її спрямовано на розвиток і масштабування національного виробництва та підвищення бізнес-активності українок. 

Ощадбанк бере активну участь у реалізації проєкту. На сьогодні це єдиний банк-партнер, місія якого – відкриття рахунку та розрахунково-касові операції з використанням коштів гранту, перевірка ділової репутації грантоотримувачів та контроль цільового використання коштів.

«Заміновані поля та знищені теплиці, згорілі склади та зруйновані виробництва, розграбовані маленькі та великі підприємства – всі ці випробовування щодня доводиться долати сильним та незламним українським підприємницям. Завдяки новій грантовій програмі «СТВОРЮЙ!» та іншим подібним, які має в своєму арсеналі Ощад, ми хочемо підтримати наших жінок, які продовжують працювати, розвивати власний бізнес, створювати робочі місця задля відновлення економіки в умовах воєнного часу. Впевнена, що програма «СТВОРЮЙ!» згодом перетвориться на десятки успішних історій українських бізнеследі, які отримають шанс забезпечити економічну стабільність своїх родин та країни загалом», – зазначила Наталя Буткова-Вітвіцька, членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за напрям ММСБ.

Подавати заявки на участь у програмі «СТВОРЮЙ!» можна до 31 липня за посиланням.  

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку

Це ви ще не читали