Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Попри повномасштабну війну агентство Fitch покращило рейтинг стійкості Ощадбанку

Новини Ощаду

У результаті перегляду рейтингів Ощаду агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг стійкості банку з рівня «сс» на рівень «cсс-».  У пресрелізі агентства зазначається, що відповідне рішення було прийнято з огляду на вищу стійкість якості активів та кращу доходність та прибутковість, ніж очікувалося агентством раніше.

Чотири інші рейтинги Ощадбанку, а саме довгостроковий рейтинг за національною шкалою (АА(ukr)), довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті (CCC-, що на 1 нотч вище суверенного), довгостроковий рейтинг дефолту емітента в національній валюті (CCC, що на 1 нотч вище суверенного) та короткостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті (С) в результаті перегляду були залишені без змін.

Пониження зазнав «рейтинг підтримки акціонером», що відображає побоювання агентства щодо ймовірності докапіталізації банку у випадку суттєвої нестачі капіталу в умовах війни та розрахунку на регуляторні послаблення. Водночас варто зазначити, що наразі Ощад добре капіталізований: показник адекватності регулятивного капіталу Ощадбанку станом на 1 червня 2023 року становить 13,71% при нормативі НБУ 10%.

«Результати перегляду рейтингу підтверджують те, що Ощадбанк поступово пристосувався до роботи в умовах повномасштабної війни. Ощад не припиняв стабільно обслуговувати українців, чим покращив лояльність з боку клієнтів, кількість яких за час великої війни зросла. Я дякую усьому колективу банку за відданість та професіоналізм, які дозволили зміцнити репутацію Ощаду як стійкого фінансового інституту в очах міжнародних рейтингових аналітиків», - прокоментував голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку