Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

В Ощаді стартує програма «Моя безбар’єрність», що продовжить розвиток попередніх інклюзивних ініціатив банку

Новини Ощаду

Про новий етап розвитку інклюзивності – запровадження програми «Моя безбар’єрність» – оголосив сьогодні Ощадбанк на презентації в київському Veteran Hub. Ініціатива, що стала логічним продовженням попередніх зусиль банку з поступового перетворення власної мережі відділень на безбар’єрне середовище, наразі значною мірою буде сфокусована на підвищенні якості послуг для людей з інвалідністю та ветеранів. Окрім полегшення доступності банківських відділень, «Моя безбар’єрність» передбачає комунікаційну та сервісну складові.

Робота щодо того, щоб відділення Ощадбанку відповідали нормам інклюзивності, не припинялась навіть під час повномасштабної війни. На додачу до 25 відділень, створених Ощадом за власним проєктом інклюзивної установи (два з яких, на жаль, знаходяться на тимчасово окупованій території), банк сертифікує звичайні відділення відповідно до державних стандартів ДБН В 2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд». На сьогодні експертні висновки про доступність отримано по майже 50% мережі Ощадбанку. Загалом ця мережа налічує близько 1200 відділень і є найбільшою серед мереж українських банків. Планується, що Ощад надалі буде перетворювати свої відділення на інклюзивні й збільшуватиме частку установ, які відповідають державним вимогам інклюзивності.

Ще один напрям «Моєї безбар’єрності» – комунікаційний. Він передбачає створення окремої сервісної моделі для обслуговування людей з інвалідністю та ветеранів. У відділеннях Ощаду з’являться спеціальні працівники, відповідальні за комунікацію з цією категорією клієнтів. Вони пройдуть спеціальне навчання і допомагатимуть із значно ширшим колом питань, не обов’язково пов’язаним із банківським сервісом. Буде внесено відповідні зміни до стандартів обслуговування та брендбуку банку.

Важливу роль у програмі також відіграватимуть нові ІТ-рішення. Йдеться про збільшення кількості ІПТ/банкоматів Ощадбанку, дружніх до людей з інвалідністю, запровадження відеоідентифікації клієнтів та приведення офіційного сайта та мобільного додатку у відповідність із останніми нормами інклюзивності.

«Все суспільство нині має замислитись над тим, яким чином можна полегшити життя людям з інвалідністю. Серед них чимало ветеранів війни, які повернулись чи повернуться з фронту. Сотні тисяч із них отримали важкі поранення, кількість воїнів тільки з ампутаціями кінцівок обраховується десятками тисяч. Ми всі завинили перед ветеранами й маємо забезпечити їм максимально комфортні умови життя по поверненні додому. Програма «Моя безбар’єрність» – відповідь Ощадбанку на цей виклик. Реалізувавши її, ми зможемо наблизити наш фінансовий інститут до кращих світових стандартів у цій сфері», – заявив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

«До питання обслуговування людей з інвалідністю ми підійшли комплексно. Було проведено низку інтерв’ю з експертами й людьми з інвалідністю, ми вивчили вітчизняні й світові норми у цій сфері, опитали співробітників та клієнтів. Нами зібрано побажання всіх зацікавлених осіб і виявлено «точки болю», які ми поступово будемо усувати в процесі реалізації програми «Моя безбар’єрність». Для нас дуже важливо, щоб ті зусилля, які банк вже здійснив у сфері інклюзивності, мали своє продовження з урахуванням змін, які відбулись останнім часом у нашій країні», – зазначив заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн.

Під час заходу було презентовано ще одну ініціативу за участю Ощаду, пов’язану з ветеранами, а саме мобільний реабілітаційний модуль, що має бути відкритий до кінця наступного місяця в Овручі (Житомирська область). Проєкт реалізує БФ «Майнді» у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров'я Кабінету Міністрів України, ГО «Безбар'єрність» у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», що впроваджується за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Реалізація проєкту стала можливою завдяки підтримці компанії Visa та Ощадбанку за сприяння Житомирської обласної військової адміністрації.

Окрім того, Ощадбанк та Veteran Hub підписали угоду про співпрацю в рамках проєкту «HR Praktyka/Практика» з метою працевлаштування ветеранів.

Презентація відбулась за підтримки «Бізнесу без бар’єрів» – спільноти мотивованих компаній, яка об'єдналась навколо ініціативи Олени Зеленської «Без бар’єрів». Наразі спільнота включно з Ощадом налічує 26 компаній.

 

 

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку