Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк успішно захистив у суді права на торговельну марку «Сбербанк» на території України

Новини Ощаду

28 квітня 2021 року Північним апеляційним господарським судом було залишено без змін рішення Господарського суду міста Києва від 18 квітня 2017 року у справі №910/570/16 про припинення порушення права на торговельну марку. Нагадуємо, що цим рішенням суду визнано недійсними ряд схожих торговельних марок та заборонено АТ «Сбербанк»  незаконно використовувати належну Ощадбанку торговельну марку (https://reyestr.court.gov.ua/Review/66165357).

Справа перебувала на розгляді судів першої та апеляційної інстанцій понад п’ять років. Значна тривалість розгляду справи зумовлювалась активною позицією захисту представників АТ «Сбербанк», за клопотаннями яких вона тричі зупинялась провадженням з різних підстав. Крім того, як контрвідповідь на позов Ощадбанку АТ «Сбербанк» ініціював інші дві судові справи, метою яких було визнання недійсним належного Ощадбанку свідоцтва №82116 від 10.09.2007. За результатами розгляду зазначених справ судами було підтверджено дійсність цього свідоцтва.

Таким чином, апеляційний суд підтвердив незаконність використання АТ «Сбербанк» належної Ощадбанку торговельної марки «Сбербанк» на території України.

Інтереси Ощадбанку в цій справі представляли зовнішні адвокати Ярослав Огневюк та Тетяна Огневюк.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку