Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк стурбований рішенням судової системи, яке може стати на заваді отриманню державним банком компенсації від РФ за втрати в Криму

Новини Ощаду

Ощадбанк вкрай стурбований ситуацією, що склалась навколо процедури виконання в Україні рішення Міжнародного комерційного арбітражу – Арбітражного трибуналу у справі за позовом Ощадбанку до Російської Федерації, відповідно до якого банку присуджено компенсацію більше 1,3 млрд доларів США.

Приводом для цього стало прийняття Верховним судом до розгляду апеляційної скарги ПРАТ «Фортуна» на ухвалу Київського апеляційного суду, згідно з якою Ощадбанку надано дозвіл на примусове виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу. На нашу думку, це рішення Верховного суду не відповідає чинному законодавству через недотримання процесуальних строків, а також через те, що скаргу подано особами, які не брали участі у справі та не мають права оскаржувати відповідний дозвіл. Фактично йдеться про те, що державний банк відсторонюють від розподілу коштів, отриманих після продажу 99,77% акцій Промінвестбанку.

Як наслідок, виконання рішення арбітражу на суму більше 1,3 млрд доларів США під загрозою зупинення. Ощадбанк, 100% акцій якого належить державі, у результаті неправомірних дій може втратити суму, що становить більше 200 млн грн.

Вважаємо, що судову систему України використовують для завдання шкоди інтересам держави та Ощадбанку. Зазначені протиправні дії кидають тінь на вітчизняну судову систему та створюють ризики для інвестиційного клімату в державі.

Сподіваємось, що судова система та державні органи зможуть дати належну оцінку протиправним діям окремих осіб і не дозволять порушити законні права Ощадбанку. Всі гілки української влади також мають зробити належні висновки з цієї безпрецедентної ситуації, щоб запобігти подібним незаконним рішенням у майбутньому.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку