Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк розпочав відкриття ескроу-рахунків імпортерам електроенергії для аукціонів Укренерго

Новини Ощаду

Ощад розпочинає відкриття рахунків умовного зберігання (ескроу) в євро для компаній – нерезидентів України, які планують брати участь в аукціонах з доступу до міждержавних перетинів, що відбуваються на аукціонній платформі НЕК «Укренерго».

Згідно з правилами проведення аукціонів учасник ринку має відкрити рахунок ескроу лише у фінансовій установі, яку обирає Аукціонний офіс і з якою Аукціонний офіс уклав відповідну угоду. На даний час Ощадбанк є єдиною фінансовою установою, що надає таку послугу.

«Відкриття ескроу-рахунків у євро для нерезидентів нарешті відкриває їм доступ на спільні аукціони з розподілу міждержавних перетинів. На першому етапі такі рахунки відкриватимуться тим учасникам, що зацікавлені в торгах на українсько-румунському перетині. В перспективі – українсько-молдовський перетин. Ми вже ведемо перемовини з компаніями з електроенергетичного ринку Румунії і розраховуємо на розширення географії зацікавлених країн. Впевнений, що запровадження торгів за європейськими правилами сприятиме поглибленню інтеграції наших ринків, а в подальшому – фінансовій стабілізації  українського енергоринку», – наголосив Юрій Каціон, заступник голови правління Ощадбанку з корпоративного бізнесу.

Спільна робота Національного банку України, Ощаду та Укренерго після об’єднання української енергосистеми з європейською мережею операторів системи передавання електроенергії ENTSO-E сприяла гармонізації нормативних документів фінансового сектора, які забезпечили наразі можливість відкриття ескроу-рахунків у євро для розрахунків на ринку електроенергії для нерезидентів.

Ощадбанк співпрацює з НЕК «Укренерго» щодо підтримання розрахунків та надання фінансових гарантій для учасників аукціонних торгів на міждержавному перетині за новим механізмом з моменту синхронізації енергосистем.

Докладніше про відкриття ескроу-рахунків – за посиланням.

 

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку

Це ви ще не читали