Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк пропонує муніципалітетам підтримку у відбудові енергетичної інфраструктури

Новини Ощаду

За останні 6 років Ощад, що є лідером з фінансування муніципалітетів, уклав кредитних угод на суму близько 7,7 млрд грн для розвитку регіональної інфраструктури. Але лише 2% від загальної кількості профінансованих проєктів становили ініціативи з тепло- та енергозабезпечення громад і лише 4% – з модернізації систем освітлення.

Повномасштабна війна, обстріли енергетичної інфраструктури та об’єктів генерації зробили питання енергоефективності й розбудови енергетичної інфраструктури набагато актуальнішим. Ощадбанк готовий їх фінансувати, в тому числі за програмою «Доступні кредити 5-7-9%».

Соціологічне опитування, проведене Ресурсно-аналітичним центром, показало, що майже 60% громадян хочуть, щоб українські міста відновлювали на засадах енергоефективності та екологічності.

«На сьогодні навіть за умови обмеження статей витрат з урахуванням воєнного стану місцева влада має можливості залучати фінансування як для розбудови локальної генерації з урахуванням регіональних особливостей, так і для посилення енергоефективності громад. Ощадбанк може запропонувати можливості і для здійснення місцевих запозичень, і для фінансування на умовах надання місцевих гарантій. Ці фінансові інструменти вже доступні не лише обласним та міським радам, а й селищним та сільським, і ми бачимо запит на реалізацію таких проєктів у регіонах від представників місцевої влади та бізнесу», – наголосив Юрій Каціон, заступник голови правління Ощадбанку, відповідальний за корпоративний бізнес, один з майбутніх спікерів конференції Ukrainian Energy Security Dialogue.

Про те, як місцевим громадам і містам стати енергетично незалежними, йтиметься 12 грудня 2023 року під час щорічної конференції Ukrainian Energy Security Dialogue: «Стійкість та Відновлення». Для цього аналітичний центр DiXi Group об’єднує українських, європейських та американських стейкхолдерів. На конференції будуть досліджуватись рішення та дії, що допоможуть посилити стійкість енергосистеми України, та формуватиметься візія спільного енергетичного майбутнього всього європейського регіону.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку