Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк надав другий кредит на підтримку вітчизняної переробної галузі протягом місяця

Новини Ощаду

Ощад активізує співпрацю з переробною сферою: відкрито кредитну лінію на 360 млн грн з метою відновлення зруйнованого переробного підприємства. Це вже друга кредитна лінія, відкрита для представника переробної промисловості протягом місяця. За допомогою цієї кредитної угоди компанія – провідний експортер зможе відновити роботу підприємства, що було зруйноване внаслідок повномасштабної російської агресії. Цей кейс є дуже важливим для економіки України ще й тому, що він сприятиме реалізації інвестиційного проєкту з відновлення виробничих потужностей одного з лідерів переробної промисловості країни в галузі виробництва харчових продуктів. Фінансову підтримку надано з залученням державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» та програми державних гарантій.

Це вже другий кейс Ощаду за останній місяць з фінансування будівництва / відновлення переробних підприємств харчової промисловості, що націлені в тому числі на експорт української продукції за кордон. Так, у грудні 2023 року Ощадбанк підписав кредитну угоду на суму 60 млн дол. США для фінансування інвестиційного проєкту з будівництва заводу з поглибленої переробки сої з агропромхолдингом, який є лідером цукрового ринку України.

«Для здешевлення залучених компанією інвестицій ми скомбінували кілька фінансових продуктів з арсеналу, що Ощад може запропонувати великому корпоративному бізнесу. Такий підхід має особливе значення в цьому проєкті, зокрема зважаючи на відсутність заставного майна через зруйновані виробничі потужності. Завдяки наданому Ощадбанком фінансуванню на суму в еквіваленті 360 млн грн компанія отримає обіговий капітал, що дасть змогу відновити виробництво та вийти на довоєнні обсяги реалізації продукції, яка до повномасштабної війни мала значну частку ринку в Європі і в світі», – заявив Юрій Каціон, заступник голови правління Ощадбанку, відповідальний за корпоративний бізнес.

Загалом обсяг укладених Ощадом протягом 2023 року кредитних угод із представниками великого корпоративного бізнесу перевищив 27 млрд грн.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку