Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк додатково прокредитує малий та середній бізнес за державними гарантіями на 4 млрд грн

Новини Ощаду

Ощадбанк отримає другий транш у розмірі 2 млрд грн для кредитування бізнес-клієнтів з використанням державних гарантій на портфельній основі - відповідне рішення було ухвалено урядом 2 грудня. Відтак, отримати фінансування за цією програмою на суму близько 4 млрд грн зможуть ще понад кілька тисяч підприємств МСБ – клієнтів Ощаду.

Участь у програмі дозволяє позичальникам значно зменшити розмір застави за кредитом – гарантія може покривати до 70% суми позики. Решту фінансування позичальник забезпечує власним рухомим чи нерухомим майном. Кредити на суму до 3 млн грн можуть надаватись тільки під державну гарантію, без іншого додаткового забезпечення. Отримати кредити за програмою можуть суб’єкти господарювання з річним чистим доходом (виручкою) від реалізації до 50 млн євро або кількістю працівників до 250 осіб. Максимальна сума кредиту – 100 млн грн. 

Ощадбанк є найбільшим кредитором бізнесу за сумою наданих кредитів в рамках цієї програми. Станом на  початок листопада 2021 року близько 800 клієнтіи мікро-, малого та середнього бізнесу отримали 2,2 млрд. грн кредитів. Загальна сума державних гарантій за ними становить 1,2 млрд. грн.

Найбільше кредитів надано агропромисловим компаніям, переробним, виробничим та торговельним підприємствам. Більшість позичальників залучили фінансування оборотного капіталу терміном від 2 до 3 років. Середня сума кредиту становить близько 3 млн грн.

«Попит на програму державних гарантій з боку клієнтів Ощадбанку є значним у всіх сегментах бізнесу: середньому, малому та мікробізнесі. Вона є гарним стимулом для підтримки та розвитку бізнесу. Ми пропонуємо клієнтам поєднувати кредитування за цією програмою з «Доступними кредитами 5-7-9%». Це робить більш доступним фінансування, яке можна  отримати на дуже вигідних умовах» , – зазначила Наталя Буткова-Вітвіцька, директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку.

Більше про кредитні програми Ощаду – на офіційному сайті, у відділеннях або в Контакт-центрі для бізнес-клієнтів за номером: 0 800 219 800.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку