Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк, Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) та Асоціація роботодавців у галузі франчайзингу домовились спільно допомагати ветеранському бізнесу столиці

Новини Ощаду

Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу  Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Ощадбанк у співпраці з Асоціацією роботодавців у галузі франчайзингу ініціюють новий проєкт, спрямований на підтримку ветеранського бізнесу в Києві. Відповідну угоду було підписано в столиці вчора.

«Цей меморандум відкриває шлях для розробки та надання різноманітних фінансових продуктів, включаючи інструменти франчайзингу, спеціально призначених для ветеранів та їхніх сімей у Києві. В основі ініціативи новий продукт, що створює надзвичайні можливості для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, надаючи їм доступ до перевірених бізнес-моделей та необхідного фінансування для започаткування власного підприємства. Завдяки підтримці КМДА, фінансування від Ощадбанку буде додатково стимульоване через часткову компенсацію відсоткової ставки з міського бюджету та надання грантів на додачу до власного внеску ветеранів.  В умовах воєнного стану Департамент компенсує 99 % від відсоткової ставки  за кредитами підприємців», – зауважив на церемонії підписання Володимир Костіков, директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА).

«Враховуючи дані Українського ветеранського фонду, де зазначається, що близько 63% ветеранів мають намір відкрити власний бізнес, впровадження франчайзингу як ключового елемента нашої угоди є особливо актуальним. Цей показник свідчить про великий інтерес та потенціал ветеранів до підприємництва, і ми в Ощадбанку відчуваємо відповідальність за надання ефективної підтримки цим амбітним планам. Наша мета – забезпечити кожному ветерану, який хоче розвивати власний бізнес, доступ до відповідних ресурсів, знань і підтримки, що допоможе йому в реалізації мрії. З запропонованими інструментами це більш ніж реально», – заявила Наталя Буткова-Вітвіцька, членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за напрям мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ).

«На мою думку, банківські установи допоки повною мірою не усвідомили, наскільки привабливим є фінансування придбання франшиз і наскільки швидко вони допомагають розвинути бізнес. Окрім того, хочу зауважити, що в багатьох розвинутих країнах світу саме ветерани є важливою складовою поширення франчайзингових проєктів. Адже для успіху франшиз потрібна дисципліна щодо слідування всім правилам та рекомендаціям.  Ветерани добре знають, про що йдеться. Саме тому я вважаю, що підписану сьогодні угоду варто масштабувати по всій Україні», – прокоментував Андрій Кривонос, голова директорату Асоціації роботодавців у галузі франчайзингу.

 Нова домовленість стала ще одним кроком Ощадбанку в напрямі підтримки ветеранів, які повертаються до звичайного життя. Важливою частиною діяльності банку в цій сфері є допомога в реалізації програми ветеранських безповоротних грантів єРобота. Наразі за допомогою Ощаду видано 132 таких гранти на загальну суму понад 50 млн грн. Роль банку полягає у верифікації претендентів на грант, відкритті рахунків, контролі цільового використання коштів.

Нещодавно Ощадбанк презентував нову інклюзивну програму «Моя безбар’єрність», що містить ветеранський компонент. Передбачається, що в його відділеннях буде спеціальний працівник, який консультуватиме ветеранів щодо широкого кола питань крім власне банківського обслуговування. Окрім того, в Ощаді запроваджено програму реінтеграції ветеранів з числа власних працівників у трудовий колектив, підписано угоду про працевлаштування ветеранів із Veteran Hub.

Ощадбанк ініціював уже вісім спільних програм підтримки бізнесу з органами місцевої влади на обласному рівні в Закарпатській, Чернівецькій, Львівській, Одеській, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській та Рівненській областях та три на рівні міст – у Дніпрі, Івано-Франківську та Покровську. Таким чином провідний державний банк України будує коаліцію підтримки бізнесу, що об’єднує партнерів, зацікавлених у розвитку українського підприємництва під час війни та повоєнного відновлення.

Київ традиційно є одним з лідерів за обсягом співпраці Ощадбанку з представниками ММСБ. Так, у 2023 році підприємцям тут було видано майже 700 млн грн кредитів (плюс 42% порівняно з попереднім роком), відповідний кредитний портфель зріс на 40% і перевищив 1 млрд грн. Кількість активних клієнтів Ощаду в місті протягом року зросла на 56% – до 6,7 тисяч. Серед інших досягнень бізнес-лінії ММСБ у 2023 році – 540 млн грн позик за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», більше тисячі грантів за державною програмою єРобота, майже 28 млн грн кредитів для експортерів, виданих у співпраці  з Експортно-кредитним агентством (ЕКА). Підписана сьогодні угода сприятиме покращенню цих результатів.

 

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку

Це ви ще не читали