Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощад перерахував до державної скарбниці 4,9 млрд грн: 4,2 млрд грн податку на прибуток та 0,7 млрд грн дивідендів

Новини Ощаду

Рекордну суму податку на прибуток, а саме 4,2 млрд грн, перерахував Ощадбанк до державного бюджету. Окрім цього здійснене авансове перерахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за прогнозними результатами діяльності у минулому році, у розмірі 0,7 млрд грн. Ця сума орієнтовно становить 50% від суми дивідендів, які мають бути сплачені державі банком за 2023 рік.

Як визначено чинним законодавством, сума податку становить 50% від прибутку банку до оподаткування. Окрім збільшення ставки податку на прибуток банків рекордна сума платежів до бюджету спричинена успішною діяльністю банку протягом 2023 року. При цьому головний результат роботи Ощадбанку – операційний прибуток – становив 12 млрд грн1, що більш ніж у півтора разу перевищує відповідний показник минулого року.

Ощад посідає друге місце в банківській системі за обсягом чистих активів та коштів клієнтів та перше – за кількістю відділень, яких нараховується близько 1200. Чистий прибуток банку у 2023 році, до завершення річних коригувань, становив 4,75 млрд грн, а показник рентабельності капіталу – 16,7[1]% (у 2022 році – 2,9%).

«Команда Ощадбанку добре усвідомлює те, що державний бюджет під час повномасштабної війни потребує наших податків та дивідендів як ніколи до цього. Саме тому в роботі ми значною мірою сфокусувались на пошуку доходів та розумному управлінні витратами. Минулий рік став рекордним для Ощаду за багатьма показниками, проте ми не збираємось зупинятися на досягнутому. Ефективність роботи поряд із стабільністю надання фінансових сервісів залишиться пріоритетом у нашому порядку денному і на 2024 рік», – зауважив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку. 

[1] За даними управлінського обліку АТ «Ощадбанк»

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку