Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

НБУ, фонд «Таблеточки» та Ощадбанк спільно з іншими банками-партнерами розпочинають акцію «Монетки дітям»

Новини Ощаду

Сьогодні Національний банк України, благодійний фонд «Таблеточки» та Ощадбанк спільно з іншими банками-партнерами оголосили проведення благодійної акції «Монетки дітям». Ініціатива передбачає збір по всій Україні монет номіналом 25 копійок. Вони будуть використані для допомоги маленьким пацієнтам з онкологічними захворюваннями.

«Українці досі тримають у себе 1,5 мільярда монет номіналом 25 копійок. Це близько 400 мільйонів гривень. Цими монетами вже неможливо скористатися. Вони можуть роками лежати по скарбничках, кишенях та на полицях, а можуть уже зараз рятувати життя дітям. Давайте разом зберемо ці монети на лікування онкохворих дітей», – закликав Голова Національного банку України Кирило Шевченко.

«Нам приємно брати участь у такій акції, адже реципієнтом допомоги буде благодійний фонд «Таблеточки». Ощадбанк співпрацює з фондом по кількох напрямах з 2017 року. Один з напрямів співробітництва – безконтактні платіжні термінали «Постав Like, що має значення», встановлені спільно з Mastercard. Сума зібраних коштів за допомогою цих терміналів становить близько 150 тисяч гривень. В інформаційних-платіжних терміналах та онлайн-банкінгу Ощад 24/7 є опція перерахування благодійної допомоги онкохворим дітям, якими опікуються «Таблеточки». Через ці канали за 2017-2021 роки зібрано більше 1,6 мільйона гривень», – зазначив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Планується, що основною рушійною силою благодійної акції стануть школярі та студенти. Організувати збір монет у навчальних закладах України допоможе Міністерство освіти і науки України, яке також долучилось до участі.

«Сьогодні ми не можемо залишатись осторонь соціальних проблем. Особливо важливо залучати дітей до допомоги іншим. Завдання дорослих – показати дітям, як можна допомагати тим, кому це потрібно. Навчити дітей бути відповідальними та чуйними зараз і в майбутньому. Ця акція – чудовий привід поговорити з дітьми про те, що в житті бувають різні ситуації, що є ті, кому ми можемо допомагати легко і швидко», – зазначила засновниця Благодійного фонду «Таблеточки» Ольга Кудіненко.

Щоб долучитись до акції, потрібно зібрати монети номіналом 25 копійок та в період з 1 до 30 вересня віднести їх до найближчого відділення банку-партнера. Банк переадресує ці кошти на рахунок фонду «Таблеточки».

Колективам навчальних закладів для участі в акції необхідно:

  1. Зареєструвати навчальний заклад для участі в акції тут.
  2. Організувати збір монет серед учнів/студентів.
  3. Відвезти монети до найближчого відділення банку-партнера.

Банками-партнерами акції є Ощадбанк, Райффайзен банк, ПУМБ, ОТП банк, МТБ банк та Індустріалбанк.

Детальніше про акцію можна дізнатись на спеціальному інформаційному порталі.

 

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку