Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинг Ощадбанку

Новини Ощаду

Короткостроковий рейтинг в іноземній валюті підтверджено на рівні «В», національний довгостроковий рейтинг – на рівні «АА (ukr)» із стабільним прогнозом.

Рейтингові оцінки Ощадбанку продовжують знаходитись на рівні суверенного рейтингу («В-»). При цьому рейтинг фінансової стійкості (Viability Rating) банку («b-») відображає його стратегічне положення як однієї з найбільших фінансових установ України. Це в свою чергу зумовлює високий ступінь кореляції з економічним станом країни загалом та станом державного сектора економіки зокрема.

На думку Fitch Ratings, після позитивного фінансового результату, досягнутого в 2018 році, діяльність Ощадбанку залишиться прибутковою і за підсумками поточного року, враховуючи помірне відновлення економіки країни. Крім того, за результатами впровадження стандарту МСФЗ 9 банк покращив рівень покриття резервами кредитного портфеля.

Виплати за єврооблігаціями (0,5 млрд. дол. США, включаючи відсотки, виплачені протягом 2019 року, та ще 0,5 млрд. дол. США планується у 2020 році) здійснено в основному за рахунок коштів, що отримані від погашень ОВДП. Вони не вплинули на операційну ліквідність банку.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку