Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

1 листопада Ощад прийматиме заявки в рамках другого етапу грантової програми від уряду Німеччини

Новини Ощаду

Ощадбанк 1 листопада 2023 року розпочинає приймання заявок у межах другого етапу програми грантової підтримки від уряду Німеччини з метою кредитування підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу. Українські компанії знову можуть отримати в Ощаді гранти, що покриватимуть до 30% вартості інвестиційного проєкту.

Пріоритетними галузями для фінансування є харчова та текстильна промисловість, переробка та експорт продукції українського виробництва. 


Крім цього, у фокусі програми релоковані підприємства та бізнес на деокупованих територіях. Компанії можуть отримати фінансування в сумі до 30 000 євро у гривневому еквіваленті. Грантові кошти буде спрямовано на часткову компенсацію інвестиційних витрат в обсязі до 30% вартості проєктів.

У грантовій програмі можуть брати участь підприємства, які мають до 250 працівників та річний дохід до 10 млн євро, які не отримували міжнародну технічну допомогу з 1 лютого 2022 та не мають заборгованості перед держбюджетом. Дуже важливою є позитивна кредитна історія.

Програму «Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні – Фаза ІІ» спрямовано на підвищення конкурентоспроможності та стійкості українських малих та середніх підприємств. Вона фінансується урядом Німеччини в рамках програми міжнародного співробітництва ReACT4UA (Resilience/Recovery – Accession – Competitiveness – Trade), яка реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з  Deutsche Sparkassenstiftung für international Kooperation (DSIK) та Фондом розвитку підприємництва (ФРП).

«Реалізована нами модель підтримки українського бізнесу добре себе зарекомендувала під час першого етапу цієї грантової програми. Ми вдячні уряду Німеччини за підтримку підприємців України під час повномасштабної війни. У другій фазі проєкту бюджет інвестицій значно збільшено, він становить 5,6 млн євро. Це буде значний внесок у стимулювання переробної промисловості в Україні. Додатковий акцент робитиметься на підприємствах на деокупованих територіях. Експертиза Ощаду в місцевій економіці та тісний зв’язок з клієнтами в регіонах є дуже важливим фактором успішного залучення бізнесу до цього грантового проєкту. Це позитивно вплине на реалізацію регіональних економічних програм», – зазначила Наталя Буткова-Вітвіцька, членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за мікро-, малий та середній бізнес.

Ощад має успішний досвід у реалізації першого етапу проєкту протягом березня-травня 2023 року. За його підсумками близько 70 бізнес-проєктів було профінансовано Ощадбанком на суму 185 млн грн із використанням грантової складової в сумі 29,5 млн грн завдяки німецькому уряду.

Консультацію щодо грантової підтримки можна отримати в контакт-центрі Ощадбанку для бізнес-клієнтів: 0 800 219 800

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку

Це ви ще не читали