Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк розпочав співпрацю з польським експортно-кредитним агентством KUKE для стимулювання участі польського бізнесу у відбудові України

Новини Ощаду

Поглибити участь польського бізнесу в підтримці української економіки – таку головну мету має меморандум, підписаний сьогодні між Ощадом та польським експортно-кредитним агентством КUКЕ. Планується, що сторони співпрацюватимуть у сфері короткострокового фінансування польського експорту, насамперед призначеного для відбудови та розвитку української економіки, а також сприятимуть інвестиціям польської сторони в українські підприємства для забезпечення довгострокового фінансування, спрямованого на розширення існуючого виробництва та будівництво нових виробничих потужностей. Окрема увага буде приділятись підтримці великих інфраструктурних проєктів уряду та муніципалітетів України.

«Ощад продовжує формувати міжнародну коаліцію підтримки українського бізнесу. Підписаний сьогодні меморандум визначає, що незабаром наші польські партнери з KUKE долучаться до гарантування інвестицій в українську економіку. Ми вже маємо декілька проєктів гарантування фінансових зобов’язань спільно з ЄБРР, Європейським інвестиційним банком, ЕКА. Залучення до цих програм потужного польського гравця у сфері експортних гарантій сприятиме збільшенню обсягу подібних ініціатив та допоможе залучати іноземні інвестиції на значно більші проєкти, яких нині потребує українська економіка. Дуже вдячні польським друзям за співпрацю та готовність допомагати в розбудові України навіть під час повномасштабної агресії»,зазначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

«Відбудова України триває тут і зараз, і країна має жити нормальним життям наскільки це можливо. Тому нам не варто чекати припинення бойових дій і лише тоді діяти. Ми в KUKE прийняли цю стратегію з самого початку, створюючи різні рішення та гарантії для нових ризиків, включаючи ризик війни. Хоча ми завжди вважали, що роль спільного фінансування буде величезною, нині бачимо, що створення фондів з багатосторонньою підтримкою займає багато часу та поки що навряд чи мобілізує значний капітал. KUKE був першим і залишається одним з небагатьох установ, які надають такі гарантії бізнесу. Наразі понад 3000 польських компаній заявили про готовність інвестувати в Україну та брати участь у процесі відновлення. Ми сподіваємось, що наша співпраця з Ощадбанком розширить їхні можливості для участі в проєктах, пов’язаних з реконструкцією інфраструктури, або інших проектах, спрямованих на модернізацію економіки. Партнерство з місцевими компаніями може зміцнити їхню позицію для ефективної конкуренції з фірмами з інших країн і надати їм доступ до ринку з великими потребами»,прокоментував підписання Януш Владичак, генеральний директор KUKE.

KUKE – експортне агентство Польщі, яке надає фінансові інструменти, гарантовані Державним казначейством, допомагаючи компаніям розширятись та збільшувати обсяг бізнесу. Діяльність агентства охоплює 200 ринків – від Канади до Індонезії та від Мексики до Об’єднаних Арабських Еміратів.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку